SOCIAL MEDIA

De leden

Martin Diederen

Flügelhorn, Trompet, Zang

Martin kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek, zijn vader Martin Diederen Senior was muzikaal leider van de toenmalige Böhmerwaldkapel,en de Bergkapelle Hillensberg, waar martin regelmatig als solist op het podium stond. Op 15 jarige leeftijd maakte Martin de overstap naar de destijds genoemde " Die Originale Schintaler" die later uit groeide naar de bekende Limburgse groep de Schintaler. Sinds 2013 blies Martin de Böhmerwaldkapel samen met vele muzikanten uit de fanfare st Caecilia Schinnen nieuw leven in, en de geschiedenis herhaalt zich ook zijn zoon Brian speelt op jonge leeftijd mee in deze fantastische kapel. `t zit in de familie!!

Romano Diederen

Flügelhorn en Trompet

Romano Diederen het grote talent van Limburg, op zeer jonge leeftijd begon Romano met muziek maken, net als zijn vader werd al snel duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt en dat Romano van Blaasmuziek houdt.

Romano is op dit moment al een veel gevraagd solist, en reist al door het hele land, het zal dan ook niet gek zijn dat we Romano als solist bij de Böhmerwaldkapel op het podium zullen zien. Romano is een van de jonge Talenten binnen de Böhmerwaldkapel.

Brian Diederen

Flügelhorn en Trompet

Brian Diederen, de Zoon van Martin, groeid thuis op met de Böhmische blaasmuziek, het kon daarom niet uitblijven dat ook hij in de voetsporen van opa en vader Diederen zou treden.

Brian is een groot talent uit de Diederen familie, en zal eveneens te horen zijn als solist bij de Böhmerwaldkapel.

Marco Diederen

Trompet

Marco Diederen eveneens uit de Diederen familie, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en speelt al sinds jaar en dag een zeer verdienstelijke 1e trompet partij bij de fanfare st. Caecilia Schinnen. Marco ademt Böhmische blaasmuziek, er gaat geen moment van de dag voorbij dat hij op kantoor of in de auto de Böhmische blaasmuziek heeft aanstaan.

Marco speelt bij de Böhmerwaldkapel deobligat (signal) trompet en ook hij zal als solist voorbijkomen tijdens de optredens van de Böhmerwaldkapel.

Raymond Zelissen

Flügelhorn en Trompet

Raymond speelt eveneens al sinds de opleiding bij Fanfare st. Caecilia, en ook hij speelt zeer verdienstelijk trompet bij de fanfare, het was dan ook niet vreemd dat Raymond toetrad tot de Böhmerwaldkapel, en ook hij is een grote liefhebber van de Böhmische blaasmuziek.

 

Roger Diederen

Flügelhorn en Trompet

Roger kwam eveneens als Martin al op jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek, en stond ook op jonge leeftijd als solist op het podium bij de Bergkapel Hillensberg van Martin Diederen Senior, en ook Roger maakte de overstap naar Die Originale Schintaler, waar hij actief was t/m de doorbraak van de Schintaler in 1995.

Roger studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium van Maastricht , waarna hij als Trompetist de overstap maakte naar het Johan Straus Orkest van Andre Rieu, waar hij nog steeds actief is en over de hele wereld reist. Roger is samen met zijn zoon actief in d Böhmerwaldkapel, hij is zo vaak als mogelijk op repetitie`s en uitvoeringen.

Christoph Kaumanns

Dwarsfluit

Christoph geboren en getogen in Hillensberg (D), speelde jaren lang bij de Bergkapel Hillensberg, groeide met de rest van zijn familie op met de muziek van Ernst Mosch und seine Egerländer Musikanten. Christoph was al op jonge leeftijd het talent van de Bergkapel Hillensberg, en speelde met groot gemak zijn partij op de dwarsfluit. ook hij was snel overgehaald om bij de Böhmerwaldkapel te komen spelen, en zorgt samen met Peter, Loek en Saimon voor de figuratie op de blaasmuziek van de Böhmerwaldkapel.

Peter van der Made

Klarinet

Peter is getrouwd met een echt "Sjennes Maedje", ook peter is helemaal gek van de Blaasmuziek. na het eerste optreden van de Böhmerwaldkapel gaf Peter al snel aan deel te willen uit maken van de Böhmerwaldkapel, nou dat was snel geregeld en speelt inmiddels een zeer verdienstelijke 1e klarinet partijbij de mannen uit Schinnen

Peter is tevens de vaste arrangeur van de Böhmerwaldkapel, en zorgt voor het muziek archief en nu al niet meer weg te denken bij de Böhmerwaldkapel.

Loek Passage

Klarinet

Loek is muzikant in hart en nieren, en komt eveneens uit een zeer muzikale Schinnense familie, en is al zijn hele leven verknocht aan de blaasmuziek. loek is reeds 40 jaar lid van Fanfare st. Caecilia waar hij al zijn vrije tijd stopt in de jeugd opleiding van de fanfare. Loek is een muzikant die alleen gaat voor het allerbeste, en heeft daarom zin sporen ruim verdiend in de blaasmuziek wereld, loek past perfect in het plaatje van de Böhmerwaldkapel.

Saimon Bastings

Klarinet

Saimon, geboren en getogen in het mooie Zuid-Limburgse Epen, is muzikant in hart en nieren.
Hij genoot zijn muziekopleiding bij de bekende klarinettist Ru Otto. Hij straalt gedrevenheid en passie uit en verwacht dit ook van zijn omgeving.
Saimon is vast lid bij diverse harmonie orkesten en is uithulp in de HaFaBra wereld. In de blaaskapellenwereld is hij een graag geziene gast als uithulp bij vele orkesten.
Hij was een van de oprichters van Marlenticka en tevens 12 jaar muzikaal leider; totdat Marlenticka stopte in 2017.
Saimon was toe aan een nieuwe uitdaging; de vraag om mee te gaan spelen bij de Böhmerwaldkapel kwam dan ook op het juiste moment.
Daarnaast is hij muzikant van het Marlstone "Beppie Kraft" orkest.

Jacques Caubo

Bariton

Jacques geboren en getogen in Puth, is eveneens een muzikant die geen onbekende meer genoemd mag worden in de wereld van de blaasmuziek, speelde jaren lang in de Göhltaler Muzikanten, en was jaren lang leider van de Putherbergkapel uit Puth. jacques staat bekend als een zeer gedreven persoon en dat zie je ook terug als muzikant, Jacques voelt zich thuis bij de mannen van de Böhmerwaldkapel, en is dan ook op zijn bariton samen met Wil vaak te horen als solist tijdens de optredens van de Böhmerwaldkapel.

Wil Krause

Tenorhorn

Wil Krause, geboren en getogen in oirsbeek, een ongelooflijk talent en liefhebber van de Böhmische blaasmuziek, die ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij en tal van limburgse blaasorkesten, Marlenticka, Hollandanka, De bokkeriejers, de Dorsvlegels, de Göhltaler en vele anderen.

Wil Krause ademt blaasmuziek, en past hiermee perfect in het gezelschap van Schinnen, speelt eveneens bij fanfare st. Caecilia Schinnen, en zal tijdens optredens van de Böhmerwaldkapel op zijn tenorhorn, U laten genieten van de Blaasmuziek, gewoon een prachtige muzikant.

Frans Crapels

Trombone en Bariton

Frans eveneens een fantastische muzikant die een ruime ervaring met zich meebrengt, speelde in diverse blaas ensembles de Dorsvlegels, Koperpoets, de Bokkeriejers etc, een graag geziene gast bij diverse blaaskapellen in de omgeving.Frans speelt samen met zijn zoon in de fanfare st. Caecilia Schinnen, en past met zijn humor perfect bij de mannen van de Böhmerwaldkapel. Frans ademt net als vele andere blaasmuziek, is multi inzetbaar en zeker als solist te horen tjdens de optredens van de Böhmerwaldkapel.

Leon van Wijk

Trombone

.Leon is van alle markten thuis. Hij speelt accordeon en bastrombone bij Andre Rieu en maakt samen met Martin en Roger deel uit van de  succesvolle formatie  de Schintaler die begin 2000 furore maakten. (die tussen de optredens van Rieu nog af en toe optreden). Daarnaast is hij ook dirigent. Favoriete drank: wijf of bier, geeft plezier!

Pierre Passage

Trombone

Pierre is geboren en getogen in Schinnen. Hij is 25 jaar lid geweest van fanfare St. Ceacilia te Schinnen.
In 1978 begon hij als jongste lid van de Böhmerwaldkapel 1.0 tot het einde. Daarna heeft hij nog in verschillende andere kapellen gespeeld, samen met zijn vader Jan Passage. Ook heeft hij daarna nog ongeveer 5 jaar bij de harmonie St. Bavo te Nuth gespeeld.
En toen werd het stil met muziek maken, maar de blaasmuziek bleef toch altijd de nr.1.
In oktober 2016 werd hij gevraagd om 2e trombone te komen spelen bij de Böhmerwaldkapel 2.0. Dit was zijn kans om weer blaasmuziek te maken. Het bevalt hem zeer goed. Het is een leuke groep, hij beleeft nog steeds veel plezier in het spelen van de blaasmuziek en hoopt dat dit nog vele jaren zal blijven.

Bert Dreessen

Slagwerk

Bert deed zijn eerste kennismaking met Böhmische blaasmuziek op als junior tussen de muzikanten van de Alpenjäger uit Hulsberg. 
Als een der initiatiefnemers en slagwerker/zanger van het eerste uur van de Göhlthaler Musikanten volgde de voortzetting en groeide de liefde en waardering voor de Böhmische blaasmuziek.
Na beëindiging van dat gezelschap volgde een periode van enkele zijwegen in de muziek tot hij kennis maakte met de Böhmerwaldkapel. Het vuur zwol weer aan en de stokken werden weer ter hand genomen. Hij geniet nu van ieder moment samen met dit gedreven gezelschap topmuzikanten.

Raymond Slijpen

Bassist

Raymond, opgegroeid in Hulsberg en sinds 2001 woonachtig in Urmond, begon zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd bij de Kon. Fanfare St. Caecilia Hulsberg, waar hij 35 jaar lid is geweestDaarnaast was hij ook een aantal jaren lid van Brassband Limburg, Fanfare St. Cecilia UbachsbergHarmonie Walrams Genootschap Valkenburg, het Limburgs Fanfareorkest en tot 2019 Fanfare St. Martinus Urmond.Vanaf september 2019 is hij lid van Fanfare St. Caecilia Schinnen.  De Böhmische en Egerländer muziek stroomt door zijn bloed. In zijn diensttijd in Nijmegen heeft hij van 1990 tot 1992 gespeeld bij de Stromenlandkapel uit Wijchen (onder leiding van Simon Meurs (bassist Luchtmachtkapel) en later Jos Janssen (Bastrombonist Marinierskapel)) en de Urndorfer Musikanten uit Wijchen. Verder heeft hij jaren gespeeld bij de Geulkapel uit Valkenburg. Na een invalbeurt bij de Böhmerwaldkapel was de keus door hem snel gemaakt. Vanaf dat moment is hij de bassist van de Böhmerwaldkapel.

Tessa Kokkelkoren

Zang

In huize Kokkelkoren is Tessa samen met zus Wendy in Heerlerbaan opgegroeid met muziek. Vader Henk bij de harmonie en moeder Alice die de hele dag al zingend onder het koken en poetsen het huishouden verzorgde. Samen met Wendy heeft zij de cd Feelings opgenomen en als duo sieren de zusjes Kokkelkoren menig feest of bijzondere gelegenheid vocaal op. sinds 2014 vormt zij samen met pianist Jo Heuschen duo delicanto en brengen zijn een breed repertoire van love songs, balades tot filmmuziek. Maar ook bij de traditionele blaasmuziek ligt haar passie. Ze speelt hoorn bij fanfare Schinnen en zingt al menig jaar bij de Crombacher Musikanten uit Kerkrade. Sinds 2022 vormtTessa samen met Martin het zangduo van de Böhmerwaldkapel.